joi, 9 septembrie 2010

Situatia scolilor din Romania - septembrie 2010

Peste 90,5% dintre copii vor învăţa în şcoli autorizate sanitar sau care vor obţine avizul în foarte scurt timp, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, precizând că din cele peste 21.000 de unităţi de învăţământ, peste 5.900 sunt neautorizate. (citat Mediafax)

Majoritatea scolilor care sunt neautorizate sunt in mediul rural, unde investitiile sunt rare in unitatile de invatamant.
Ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze, de asemenea, că noul an şcolar este unul din cele mai bine pregătite din ultimii ani, arătând că numărul cadrelor didactice titulare a crescut cu 4.000, în schimb a fost redus numărul celor necalificaţi şi al normelor ocupate de profesori pensionari.

"Numărul de norme ocupate de cadre didactice necalificate din sistem este cu 60% mai mic decât în 2009. De asemenea, numărul de norme ocupate de cadre didactice pensionare este mai mic cu 52% faţă de anul trecut. Totodată, numărul de norme ocupate de cadre didactice titulare, adică foarte bine calificate, este cu 4.000 mai mare decât în 2009. În acest context putem spune că şcolile sunt pregătite şi profesorii sunt pe posturi, doar 0,5% dintre ei nu au încă stabilite clasele unde vor preda, faţă de aproximativ 10% anul trecut", a declarat ministrul Funeriu, precizând că prin aceste măsuri a crescut stabilitarea şi predictibilitatea în sistem.

Tinand cont ca in acest an voi avea ocazia sa lucrez (sper) cu elevi pentru a ii pregati in materie de educatie fizica si sport, trebuie sa vad care sunt rezultatele pe care le tot anunta ministerul educatiei.

Niciun comentariu: