luni, 16 mai 2011

Excursie la fabrica de paine

Miercuri 11 mai 2011, copiii de la Gradinita Minissa din Timisoara au fost într-o scurta excursie la Fabrica de pâine Scalini din Timisoara. Aceasta activitate extracurriculara vine ca suport la proiectul tematic desfasurat în aceasta perioada în gradinita si pe care cei mici il parcurg cu mult interes,  anume: Meseriile.

La sediul fabrici, copiii de la gradinita timisoara Minissa au fost întâmpinati cu multa caldura de catre echipa de acolo si condusi în spatiile unde se produce, coace si depoziteaza pâinea proaspata în fiecare zi.
Foarte încântati de mirosul de pâine proaspata care se simtea înca de la intrare, cei mici au facut cunostinta cu inginerul de productie si brutarii.
Acestia le-au prezentat copiilor malaxorul unde se face aluatul pentru pâine, aparatul care portioneaza aluatul si cuptoarele unde aceasta se coace.

Impresionati de curiozitatea si gingasia copiilor, cei de acolo le-au oferit aluat pentru ca cei mici sa isi modeleze propriul covrig sau pâinica. Si acesta a  fost momentul cel mai interactiv al vizitei noastre deoarece nimic nu îi fascineaza mai mult pe cei mici decât activitatile creative.

Cu greu am reusit sa îi desprindem pe cei mici de masa cu aluat, dupa care ne-am îndreptat încet catre iesire unde copiii au fost asteptati cu cornuri proaspete, suc si placintele cu dulceata.
        
In urma acestei vizite, copiii au avut ocazia sa vada un brutar în realitate, sa simta mirosul de pâine proaspata, sa învete despre procesul de fabricare al pâinii, si sa se simta pentru câteva minute, brutari. Suntem curiosi dupa aceasta vizita câti copii îsi vor dorii sa devina brutari.

Niciun comentariu: