duminică, 8 decembrie 2013

Cate ceva despre Turda

Cum in curand o sa ajung in Turda pentru diverse activitati distractive, m-am gandit sa invat cate ceva despre localitate ca atunci cand o sa caut dupa cazare Turda sa stiu unde sa ma pozitionez pentru a fi cat mai aproape de toate locurile care ma intereseaza (da, sunt un pic lenes).

In primul rand, Turda e un municipiu din judetul Cluj. Un judet bogat. Pe langa asta, are si o autostrada care o leaga de Cluj. Si un triplu extra: are o salina. Una din cele mai mari. Asta si cea din Praid sunt cele mai cunoscute saline din Romania, motiv pentru care vin o gramada de oameni la tratament aici.

Deci in anumite perioade e un pic aglomerat. In special vara. Dar acum, pe iarna, mai slabut, pentru ca e frig ca naiba afara. Iar inautru e cam la fel de frig. Oricum, din ce am citit, salina nu ar fi deschisa iarna (sper sa ma insel, lasati un comentariu daca stiti altceva).

In rest, Turda este unul din orasele vechi ale Romaniei, inca de la inceputurile sale, cu Dacia, orasul avand atunci denumirea de Potaissa..... care a fost realizat pe o veche asezare dacica numita Turdava. De unde vine de altfel si numele orasului. A fost unul din orasele mari si pe vremea ocupatiei maghiare si pe vremea habsburgilor.

Turda e dezvoltata in cea mai mare parte in partea stanga a Ariesului, iar altitudinea minima este de 310 metri, in schimb cea maxima e de 436 de metri, pe Dealul Slaninii. Am ras putin cand am vazut denumirea, dar pe acest deal poti merge si sa ai o panorama frumoasa asupra Turdei. Si asta e un lucru frumos la localitatile aflate pe dealuri sau in apropierea dealurilor.

In rest, ramane de vazut atunci cand voi ajunge acolo unde ma voi pozitiona. Fiindca nu voi putea probabil sa vizitez salina. Dar parca as vrea sa vad cum arata arhitectural orasul. O sa revin cu poze. Pana atunci, trebuie sa imi caut o pensiune sau un hotel pe acolo.

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Extra despre Bucuresti

Bucurestiul e cunoscut pentru ceva chestii in Europa. Mai nou, dupa campania celor de la Rom, cea cu Bucharest, not Budapest (campanie destul de inspirata de astfel). Dar nu e singurul lucru pentru care Bucurestiul e cunoscut in lume.

Alaturi de centrul vechi, un loc numai bun pentru distractie si bere ieftine (pentru straini e ieftina...), multi merg si mai departe in viata de noapte din Bucuresti apeleaza la escorte. Faptul ca romancele sunt frumoase e un lucru stiut de multi ani in lume, iar straini vor sa profite si de asta. Pentru distractie si un anumit pret, se gasesc si servicii de genul pe piata din Romania.

Mai nou e si un fenomen cu evenimentele de muzica electronica. Desi nu sunt personal interesat de ele, tot mai multi tineri aleg Bucurestiul ca un loc de distractie - un loc in care vin multi DJ cunoscuti si un loc in care sunt organizate ceva evenimente muzicale faine.

Ar mai fi lucruri interesante de spus despre Bucuresti, dar prefer sa mai aud si pe altii. Astept sugestii in comentarii.

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Otopeni, judetul Ilfov

Orasul Otopeni este asezat in partea de sud a Romaniei, in cadrul campiei Romane si la nordul capitalei Romaniei, Bucuresti, pe DN 1 intre km 12,8 si 17,9, fiind asezat pe interfluviul Colentina-Pasarea, in campia Vlasiei, partea judeteului llfov.
In ultimii ani orasul Otopeni s-a dezvoltat puternic din punct de vedere economic, datorita investitiilor care s-au realizat sau sunt in curs de realizare de catre o serie de companii romanesti si straine de renume, intre care amintim: Metro, Peugeot, BMW, Flamingo Computers, Romstal, Lukoil, Karl Heintz Dietrich, Banca Comerciala Romana, Alpha Bank, Shell, Rompetrol, Ion Tiriac Air, Banca Romana de Dezvoltare, NHR Agropartners, Mc Donald’s etc.
Eforturile autoritatilor locale se concentreaza in directia imbunatatirii infrastructurii si a serviciilor catre populatie.
In Otopeni se ajunge foarte simplu cu masina sau cu avionul, aeroportul fiind situat chiar apropierea orasului, fiind de multe ori necesare servicii de transfer aeroport Otopeni pentru persoanele care doresc sa soseasca din Bucuresti la aeroportul Otopeni.
Otopeniul este un oras in plina dezvoltare economica, sociala si culturala, avand un statut privilegiat, fiind apropiat de capitala Romaniei, municipiul Bucuresti.

vineri, 23 august 2013

O destinatie exotica pentru 2014

Vara e pe terminate pe aici in Romania, deja ma gandesc cum o sa fac vinul si o sa beau suc de struguri si must la greu in Septembrie. Dar dupa septembrie vremea deja devine neplacuta. Asa ca eu prefer sa scap de vremea neplacuta. Cat se poate.

Ma gandeam la o vacanta exotica. M-am uitat putin pe net sa vad care sunt ofertele pe care le expun agentiile de turism si siteurile de pe la noi si mi-a rasarit ideea de vacanta Jamaica in cap. De ce Jamaica va intrebati ?

Ei bine, o fosta profesoara din liceu a fost acolo. Acum multi ani, sa fie prin 2004 sau prin 2005. Stiu ca a fost extrem de incantata de insulele caraibiene si de atmosfera pe care o aratau. Si mai ales de apa cristalina si plajele exotice. Exotic cred ca e cuvantul pe care il caut si eu. Sunt destul de scumpe ofertele de genul, dar nu mergi chiar in fiecare zi in Caraibe. Daca stai 9 zile in Jamaica ajungi sa platesti 1400-1500 de euro, cu tot cu transport.

Se merita ? Pentru mine s-ar merita. Dar mai prin iarna lui 2014, cand presimt ca iar o sa fim luati prin surprindere de zapezi...

joi, 1 august 2013

How Dublin is..

Dublin is a nice town. Irish traditions, a lot of pubs and a lot of rain. I didn't necesarelly liked the rain, but in the UK and Ireland this is something normal.

Anyway, I was in Ireland to see some of my friend from cars for sale Ireland. Unfortunately, I didn't really have the time to take pictures of Dublin, but on the web there are a lot of pictures of Dublin that I've seen.

Those two images are quite spectacular:



Quite nice, isn't it ?

O metoda de a veni de la aeroport

De obicei cand vin din vreo tara straina in Romania, aterizez fie la Timisoara, fie la Bucuresti. In general aterizez pe aeroportul Otopeni, la cam 40 de minute de mers de centrul orasului. In jur de 20 de km de mers pana si de la aeroport.

Pentru o astfel de cursa, un taximetrist imi ia in jur de 70 de lei. Destul de multi bani, mai ales ca merge doar 20 de km. Asa ca ieri, cand am venit in Romania din Dublin, mi-am zis sa testez serviciul de transfer aeroport in Romania.

Costa putin mai mult decat un taxi, dar daca sunteti mai multe persoane, se merita. Ai un sofer care te duce la locatia in care ai nevoie sa mergi si masina e destul de ok. Eu am preferat sa raman la costuri mici si am luat un Renault Symbol, dar si acesta este destul de confortabil, chiar daca eu ma inghesui in majoritatea masinilor mai mici. Aici nu a fost cazul.

Am ajuns in jumatate de ora in centrul Bucurestiului, unde aveam putina treaba, relaxat si gata de treaba.

Se merita sa iti cauti un serviciu privat de transfer aeroport ? Eu zic ca da, mai ales daca veniti 2 sau 3 persoane de la aeroport.


marți, 23 aprilie 2013

Nu imi plac unii taximetristi din Bucuresti

Acum ceva luni m-am mutat in Bucuresti si am avut ocazia, din pacate (masina s-a stricat in februarie... rau de tot), sa merg cu taxiul prin Bucuresti.

Si nu doar prin Bucuresti, ci odata si pana la aeroport. Mi-a fost greu sa gasesc pe cineva care sa ma ia la aeroport fara 100 de lei. Si e aiurea sa dai atata amar de bani pentru o cursa la aeroport. Mai ales daca mergi cu taxiul.

Cu aceeasi suma de bani poti alege sa mergi in lux cu sofer pana la aeroportul Otopeni din Bucuresti, la o ora prestabilita de tine printr-un serviciu de transfer aeroport Bucuresti si la fel si la intoarcere, de la aeroportul Otopeni pana la Bucuresti.

In plus, multi taximetristi nu te iau prin Bucuresti daca nu mergi macar vreo 5 km cu ei, nu conteaza ca destinatia ta e la 2 km, e prea putin si nu se merita. Mai gasesti si oameni care sa te ia, dar rar.

Momentan mi-am format o parere despre taximetristii din Bucuresti: e mai sigur ca iti iei o masina si sa mergi cu ea. Sau sa folosesti metroul, daca stii ca ai suficient timp.

joi, 28 martie 2013

Atractii la Berlin

Berlinul mi-a fost sugerat recent ca o locatie in care trebuie neaparat sa ajung si sa vad chestile faine.

Initial, m-am intrebat ce naiba as putea sa vad interesant intr-un oras care acum 70 ani a fost facut bucati de rusi in razboi. Ce au putut construi nemtii intr-un interval atat de scurt incat sa fie suficient de interesant ca sa ma faca sa vizitez capitala Germaniei.

Bineinteles, am facut un pic de research si prima chestie interesanta a fost turnul de televiziune din Berlin. La 368 de metri, e unul dintre cele mai inalte turnuri de televiziune din Europa. Iar vizitatorii pot sa urce pana la 204 metri si sa vad o panorama excelenta a orasului Berlin.

Mai poti vedea si ceva palate ca Schloss Charlottenburg, dar cu siguranta poarta Brandenburg e unul dintre cele mai importante centre turistice ale Berlinului.

Sunt multe lucruri de vizitat, dar cred ca Wikipedia si siteurile de turism va vor ajuta sa aflati mai multe. Daca vreti sa mergeti pe acolo in vizita, aveti aici o oferta faina de city-break Berlin cu 275 de euro pentru 3 zile, avand cazare, mic dejun si biletul de avion dus-intors Bucuresti - Berlin.

Pentru pretul asta, se merita sa ajungeti sa vizitati putin si Germania :)

miercuri, 9 ianuarie 2013

Accesorii moto traznite

Acum ceva vreme, un amic mi-a aratat cateva poze cu motociclete ciudate si traznite din lume. Una din ele este urmatoarea:


Trebuie sa recunosc, e o motocicleta care arata fantastic. Dar m-am intrebat. Daca ai o motocicleta obisnuita si vrei sa ti-o faci sa arate mai cool, ce accesorii moto poti pune pe ea incat sa arate cool ?

Mi-am tot pus intrebarea, am folosit si pe sfantu Google, dar din pacate nu am dat de nici un site cu accesorii pentru motociclete care sa fie sarite de pe fix. In schimb am vazut un craniu care ar arata fain in fata pe o motocicleta.


Voi ce accesorii traznite ati pune pe motocicleta voastra ?


marți, 8 ianuarie 2013

Ce trebuie sa stii despre piesele pentru biciclete

Chiar daca postarea aceasta nu e foarte nimerita (suntem totusi pe 8 ianuarie, in toiul iernii), m-a apucat dorul de biciclit, vazand cum cele doua biciclete pe care le am aici la apartament stau degeaba. As fi iesit cu ele, chiar daca e un frig napraznic afara.

Din pacate, ambele biciclete au rotile foarte moi iar pompa mea mica de bicicleta se pare ca s-a stricat. Tocmai de aceea mi-a venit ideea aceste postari, in cazul in care cauta careva pe google dupa piese biciclete sa gaseasca acest articol si poate o sa ii fie de ajutor.

Daca iti place sa te dai cu bicicleta vara, mai ales pe drumuri lungi, trebuie neaparat sa ai la tine 6 lucruri:

- camera de schimb pentru roata (foarte rar se duc cauciucurile, de obicei observi uzura lor si le schimbi din timp, asa ca e important sa ai o camera. Just in case)
- pompa mica de bicicleta (ai grija sa ai o pompa care sa fie buna pentru ambele tipuri de ventil de bcicileta)
- surubelnita
- imbus
- cheie universala (e foarte importanta, mai ales cand ai ceva problema la roti)
- manusi (daca mergi mult cu bicicleta, vei observa ma palmele tale vor incepe sa te doara, e important sa ai niste manusi bune pentru ele)

Nu mai spun de sticla cu apa si mancare, alea sunt deja elementare la drumuri lungi. In oras e insa important sa ai macar aceste 6 lucruri ca sa te scutesti de multe probleme